Etiket
»
wijnnaam :
Eindoordeel :
Terug naar de Wijnen startpagina
oogstjaar :
classificatie :
verkregen :
prijs :
volume :0,00 liter
wijnsoort :
 
Beschrijving
druiven :
kleur :
geur :
smaak :
alcohol : %
op dronk :
gedronken :
ervaring :
Fles
 
 
toegevoegd op:
Log in en plaats uw reactie !
»  Nog geen lid van Wereld van Wijn? Klik hier om te registreren.
Reacties van gebruikers :
Reactie van : Frank Diekstra 
26-2-2006 om 14:55:21
12-2-2006: nog niet op dronk
Reactie van : Frank Diekstra 
6-3-2006 om 02:18:55
Opnieuw gedronken in maart 2005: weinig verandering. Nog steedse boerse bourgogne, niet erg veel diepgang, maar wel gewoon lekker.
Reactie van : Frank Diekstra 
11-4-2006 om 22:55:51
Beste Wouter,
Ik wil niet vervelend zijn, maar als ik je beschrijving zo lees komt het niet goed met die wijn en al helemaal niet als je hem nog laat "rijpen"! Zoals ik het zie heeft deze wijn het klassieke profiel waaraan de meeste bourgognes helaas lijden teveel tanninen en zuren en te weinig fruit en daarom gedoemd om uit te drogen (bedenk dat 2002 een topjaar was voor de Bourgogne, misschien wel beter dan 2003)! Let ajb op de reputatie van de producent en niet op de faam van het dorp of gebied waar het vandaan komt!! Het zal tevens niet meevallen om voor 15 euro een Pommard te vinden die kwalitatief voldoet aan wat een dergelijk beroemde wijn doet verwachten! Je zit al makkelijk op een bedrag van 40 + euro'! Misschien heb ik het fout, ik zou zeggen probeer hem nog eens over een jaar of wat en misschien valt het mee??

Vriendelijke groet,

Bjorn Game
Reactie van : Wouter Boer 
14-4-2006 om 01:39:08
Beste Bjorn,

Zoals je ook kunt lezen in de beschrijving, heb ik mijn reserveringen uitgesproken over deze Pommard. Je moet je wel bedenken dat deze Pommard is gekocht in Frankrijk en derhalve een stuk goedkoper is dan in NL. Verder ben ik natuurlijk bekend met de naam Pommard, maar weet ook wel dat dit niet alles zegt. Dat staat overigens ook niet in het stukje. Dit was gewoon voor ons een leuke ontmoeting met een leuke Pommard, niet meer, niet minder. De Pommard van Clos des Epenots van Comte Armand (eigenlijk Benjamin Larou) was veel indrukwekkender. Dus ik weet heus wel wat van dit gebied en weet ook dat 2003 geen topjaar was, maar dat is ook niet wat in de beschrijving van deze wijn staat. De reden dat ik deze wijn laat rijpen is deels ook nostalgie, de eerste Pommard die ik in de Bourgogne zelf heb gekocht.

groet,

Wouter Boer
Reactie van : Onno Veenhoven 
2-7-2006 om 13:20:02
2002 is in de Bourgogne een uitstekend wijnjaar. Vaak veel hoger van niveau dan de wijnen van 2003. Groot verschil is dat de wijnen van 2003 uit een voor de Bourgogne te warm jaren komen. Een goede producent weet hier nog steeds prima wijnen van te maken. Ze worden gedomineert door fruit, fruit en fruit. Deze wijnen zijn inmiddels op dronk en zijn nu heerlijk maar hebben niet zo veel bewaarpotentieel. De wijnen van 2002 zijn echter wat rijker van stijl. De wijnen worden minder gedomineert door fruit en hebben een ruimer pallet aan smaken. De wijnen vragen meer geduld voor ze zich helemaal geven. Ik zou deze wijn, welke op het eerste gezicht prachtig lijkt nog een aantal jaren laten liggen. Probeer de volgende fles nog over een jaar of 2. U zult zien dat de wijn zich dan helemaal zal geven. (mist de producent goed werk heeft afgeleverd).
Reactie van : Ivo van Kempen 
13-5-2007 om 23:33:28
Lekkere fruitige wijn.
Reactie van : Wouter Boer 
17-12-2007 om 13:24:09
Beste David,

Even wat reacties. Allereerst leuk dat je zo enthousiast je wijnen invoert! Maar toch wil ik wat kanttekeningen plaatsen. Deze wijn is volgens mij wit en niet rood, en de prijs is 18,95. Overigens een heel mooie wijn ja. De vraag is waarom je hem als "wijn voor liefhebbers van Bourgogne" plaatst? Het is een Portugese wijn gemaakt van obscure portdruiven, het heeft mijns inziens niets met een (witte) Bourgogne te maken. Maar ik sta open voor discussie.

groet,

Wouter Boer
Reactie van : harrie van hout 
19-3-2008 om 12:10:34
nvt
Reactie van : harrie van hout 
19-3-2008 om 19:37:39
vind het zelf een van de betere van firriato
Reactie van : Mind fluX 
3-4-2008 om 19:39:42
Reactie van : Bas Nienhaus 
6-12-2009 om 12:32:56
Parker's Rating: 92-93

Still closed and tannic, the 1995 requires an additional 5-6 years of cellaring. It should keep well through 2020. erobertparker.com #E2003 Jan 2003 The classic 1995 Chateauneuf du Pape will require discipline. Like most top vintages of Beaucastel, a decade of patience will be warranted before this wine will be enjoyable to drink. Given how tight and closed the 1993 and 1994 are, it is the rare vintage of Beaucastel (1989, 1990, and 1995) that is accessible in its youth, yet they will remain capable of aging for 20-25 years. In some ways, proprietors Francois and Jean-Pierre Perrin might be accused of trying to make the wine too long-lived, as if this is the primary merit to a great red wine. The 1995 will have three decades of longevity, but it will not be approachable before 2006. It exhibits a deep dark ruby/purple color, and a provocative (probably controversial) aromatic profile of animal fur, tar, truffles, black cherries, cassis, licorice, and minerals. A medium to full-bodied wine, with a boatload of tannin, considerable grip and structure, and a weighty feel in the mouth, this appears to be a classic vin de garde made in the style of the 1978 Beaucastel (which is still not close to full maturity). Prospective purchasers over the age of forty should be buying this wine for their children. Wine Advocate #113 Oct 97
Reactie van : Bas Nienhaus 
6-12-2009 om 12:40:46
Score: 94 Robert Parker, Wine Advocate (145), February 2003
"Super-ripe blackberry and cassis fruit dominate the 2000's aromatics. Reminiscent of a fuller, beefier version of the 1985, this low acid, accessible Beaucastel is likely to be bottled earlier than normal according to Francois Perrin. A classic blend of 30% grenache, 30% mourvedre, 10% syrah, 10% counoise with the remainder misc varietals, this deep ruby purple coloured 2000 possesses a sweet nose dominated by black fruits, loads of glycerin, full body, and superb purity. It will be atypically delicious young, yet will last 15-20 years."
Reactie van : Rik Coghe 
11-4-2010 om 13:15:10
Wijn geproefd 4 april 2010 bij lamskroon, goede combinatie
Reactie van : Tony Brinkers 
13-9-2010 om 08:15:51
Mooie wijn Guido! Van wie heb je die?